Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов: Нашето желание е Балкан да бъде клуб със стройна организация

Вчера на Общото събрание на БК Балкан кмета Гавалюгов взе думата, но като член на Общото събрание. Той сподели каква е ситуацията в Балкан според него:

„БК Балкан често е даван за пример в България, където спортът, за съжаление, не е на високо ниво нито организационно, а и от там следва и като спортни резултати на фона на регионален и европейски мащаб. Нашето желание е Балкан да бъде клуб със стройна организация. Откъм резултати нещата изглеждат доста добре, даже често биваме поздравявани.

Факт е обаче, че все още сме далече и организационно, и като спортни резултати на фона на някакво средно европейско ниво.

Моето лично желание, а и предполагам и на всички, е да постигнем три цели. Едната е масовост – да има възможно най-много деца, които да спортуват като цяло и в частност баскетбол, защото спорт номер 1 в Ботевград е баскетбола. Втората е високо спортно майсторство, а именно да „произвеждаме“ състезатели. И третата е да радваме баскетболната общественост. Да се привлича интереса на максимално много хора към нашия клуб, които да се интересуват от изявите на баскетболистите – от подрастващите и от мъжете.

В годините малко неглижирано остана женската част. Аз лично бих желал през следващите години тази празнота в школата да бъде запълнена и да има равнопоставено отношение и към женската част в БК Балкан. Имаше преди няколко години добре развита женска структура, но не стигна до женски отбор. Трябва да си поставим такава цел, че да обхванем всички възрасти и в двете направления – в мъжото и женското.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *