Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетни отличия за екипите на пожарната и полицията, овладели критичната ситуация с горяща цистерна в Костинброд

В резултат на бързите и адекватни действия на служителите не пострадаха граждани и бе предотвратено възникването на по-сериозни последици

За да изразят своето уважение и благодарност към служителите на РУ и РСПБЗН – Костинброд и техните ръководители, днес ръководството и служители на Община Костинброд и членовете на Общинския съвет организираха специална церемония за награждаването им.

Официални гости на събитието бяха директорите на ГД „Пожарна  безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов, директорът на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев, директорът на РДПБЗН-София комисар Георги Иванов, началниците на РУ-Костинброд гл. инсп. Георги Калайджиев и на РСПБЗН-Костинброд гл. инсп. Никола Стоичков.

В присъствието на служители от двете подразделения на МВР в града и на членовете на общинската администрация и общинския съвет кметът на Община Костинброд Трайко Младенов връчи специални почетни отличия. Дежурните екипи, обезпечили инцидента от 21 януари, когато цистерна с дизелово гориво катастрофира и се запали в района на кръгово кръстовище в центъра на града и предотвратили с бързите си, координирани и адекватни действия възникването на потенциална опасност за населението, бяха удостоени с Почетен знак за заслуги на Община Костинброд. На ръководителите на дирекциите и териториалните подразделения на полицията и пожарната бяха връчени почетни грамоти за всеотдайност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения по време на спасителната операция.

Своята удовлетвореност и отлична оценка за професионалните действия на колегите си при отработването на инцидента даде и гл. комисар Джартов. В отговор на получената почетна грамота той отправи благодарност към Общинска администрация – Костинброд за оказаното навременно съдействие.

Приемам грамотата като сериозен ангажимент за завишаване на критериите в работата ни, така че да бъдем максимално адекватни на обществените очаквания. Кризисният инцидент от събота е безпощадно предизвикателство към професионалните ни умения, към вложения ежедневен труд, към уменията ни да реагираме в ситуация на криза. В резултат на адекватното институционално взаимодействие между структурите на МВР и местната власт във всички аспекти – комуникация, използвани ресурси, процедури, тактически действия, успяхме да предотвратим по един безспорен начин тежки последици за живота, здравето и имуществото на жителите на Костинброд, посочи в приветственото си слово ст. комисар Коцев, като отправи и своето лично признание към дежурните екипи с думите: Вие се истински герои, а нашето съвремие се нуждае от хора като вас. Гордеем се с вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *