Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двама водачи и двама пътници попаднаха в ареста на РУ-Правец след извършени проверки на пътя

Към 13.45 вчера, в с. Осиковска Лакавица, полицейски служители предприели проверка на лек автомобил „Форд Мондео“, с водач и спътници от селото, всичките криминално проявени. Двамата пътници са задържани за срок до 24 часа, след като се установило, че държат в себе си две станиолени свивки с растителна маса, реагираща на канабис. Регистрирана е преписка по случая.

Около 21.35 часа снощи екип на РУ-Правец посетил получен сигнал за пътен инцидент в района на 66 км на автомагистрала „Хемус“. На място униформените установили самокатастрофирал лек автомобил „Мерцедес“. Водачката от Габрово била тествана за употреба на алкохол, при което в пробата й били отчетени 1.37 промила; взета ѝ е и кръвна проба за химически анализ. Задържана е за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Минути след 3 часа тази сутрин, в района на 192 км на главен път 1-3, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от жител на Етрополе. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на амфетамин и метамфетамин. Нарушителят остава в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *