Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Димитър Димитров: Искам да видя „Арена Ботевград“ пълна

Националът Димитър Димитров си пожела пълна „Арена Ботевград“ за предстоящия домакински мач с Португалия на 26 февруари от 18:00 ч. Двубоят е последен от втория етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025, като се очаква да бъде ключов за това кой ще продължи в следващата фаза. Преди това за тима ни предстои още един много важен мач – гостуване на Румъния в Питещ.

Отборът ни тренира в Ботевград от неделя, а Димитров имаше само ден почивка, преди да се присъедини към лагера, след като в петък игра 45 минути при драматичната победа на неговия Балкан като гост на Спартак в Плевен.

Ето какво сподели националът за предстоящите мачове на „лъвовете“:

„Надявам се да успеем да изпълним целите си. Страхотно е да съм тук. Винаги има умора, няма как да е, но стискаме зъби и продължаваме напред. Не мисля за нея.

Мачовете са изключително важни, защото ако не ги вземем, няма да се класираме и ще имаме допълнителна квалификация. Надявам се да я избегнем, защото сега имаме шанс да свършим работата в този прозорец.

Със сигурност съставът ни е доста добър. Имаме напълно реални шансове, ако всички сме здрави и направим добра подготовка.

Вече пета година играя в Ботевград. Тук се чувствам като у дома си, така че за мен е радостно, че сме тук. Надявам се да покажа на какво съм способен пред моята публика.

Призовавам феновете да напълнят залата. Нека дойдат и от цяла България и да стане една страхотна атмосфера. Искам да видя „Арена Ботевград“ пълна, защото от доста време не съм я виждал така.“

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *