Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме 145 години от Освобождението на България с голям празничен концерт и отдаване на почит към делото на героите

В Ботевград 145 години от Освобождението на Република България ще бъдат отбелязани с двудневна програма – на 2-ри и 3-ти март.

В четвъртък /2-ри март/ от 18:30 ч. в големия салон на Народно читалище „Христо Ботев“ ще бъде представен Патриотичен концерт, посветен на празника, в който гост – изпълнител ще бъде финалистката от Гласът на България – народната певица Соня Михайлова.

На 3-ти март програмата ще започне в 09:30 часа в църква „Свето Възнесение Господне“, където ще бъде отслужена Панихида за загиналите за свободата на България.

От 10:00 часа на площад „Освобождение“ ще бъдат официално издигнати националният флаг, знамето на Ботевград и знамето на Европа.

В официалната церемония ще вземат участие мажоретните състави към НЧ „Христо Ботев 1884“, Общински духов оркестър – Ботевград, Цветан Марков и нашата съгражданка – певицата Любомира Вушева.

От 11:00 часа Община Горна Малина, съвместно с Община Ботевград, ще отбележи Освобождението на България пред паметника „Арабаконак“.

Вечерната програма в Ботевград ще започне в 18:15 с полагане на венец пред паметника на нашия патрон – Христо Ботев, и факелно шествие до пл. „Саранск“.

От 18:30 часа пред Паметника на Свободата ще се проведе тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя. В нея участие ще вземат Николай Найденов, Миглена Василева и Деян Христофоров, както и певицата Любомира Вушева. Поздрав към присъстващите ще отправи кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов. Програмата ще завърши с изпълнения на мажоретни състави и тържествена заря – проверка, водена от Общински духов оркестър – Ботевград.

За записване на венци и цветя: 02.03.2023 г. от 08:30 ч. до 17:30 ч. на тел. 0723/69-148

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *