Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почистиха терен, предназначен за детска площадка в с. Литаково

Детската площадка за живеещите в ромския квартал на село Литаково е предвидена да бъде изградена съвесем скоро. Инициативата е на Сдружение „Местна инициативна група-Ботевград“, Община Ботевград , Кметство – село Литаково и програма „Ромакт“.

За целта днес бе организирано почистване на терена, където ще е детската площадка. Следвайки добрия пример и добрата практика, която вече се е превърнала и в традиция на 8-ми април – Международният ден на роми, те в община Ботевград го отбелязват задължително с доброволческа инициатива, благодарение на добрите партньорски взаимоотношения между Местната инициативна група, Община Ботевград и програма „Ромакт“.

Подобни събития се реализират за трета поредна година, а именно чрез доброволчески инициативи за почистване и облагородяване на съществуващи и изцяло нови места, които да се ползват трайно след това от всички и за доброто на всички„, това съобщи за Botevgrad.News Адриан Ангелов – експерт по етнически и демографски въпроси в Община Ботевград.

По думите му подобна инициатива на сдружение МАГ има намерение да реализира следващата 2024 г. и в село Новачене – в ромския квартал на ул. „Рударка“, където съществува терен, който се нуждае от почистване. Именно там се предвижда също да се изгради площадка за игри и отдих в полза на живущите в квартала.
Сдружение МАГ изказва благодарност на ръководството на Община Ботевград, в лицето на г-н Иван Гавалюгов, за разбирането, подкрепата и финансирането на предложените дейности, на Сдружение МАГ-Ботевград за добрата организация и на програма „Ромакт“ за цялостната и всякакъв вид подкрепа, в лицето на националният координатор на програмата Лилия Макавеева.

По повод Международния ден на ромите, днес от 18 часа в Народно читалище „Светлина 1900 г.“в село Литаково, отново със съдействието на Общината и Членове на МАГ-Ботевград, ще се проведе културно мероприятие с кратка програма от ОУ „Васил Левски“, с. Литаково и със специалното участие на актрисата Наталия Цекова. Ще бъде представен моноспектакъла „Вкусът на Живота“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *