Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевград e домакин на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата за ученици

От 9-ти до 11-ти юни в Ботевград ще се проведе Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП) за ученици. Събитието ще се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – училището, което миналата година спечели състезанието в град Етрополе и с това си заслужи домакинството.

Проявата подпомага възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност и подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това. Независимо от акцента върху знанията и уменията по БДП, чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата. Чрез провеждането на състезанието могат да се проследят и някои резултати на учениците, придобити в следствие на обучението в системата на предучилищното и училищното образование.

Програмата започва на 9-ти юни с техническа конференция. Откриването и същинската състезателна част, в която ще вземат участие 20 отбора, са на 10-ти юни, а на 11-ти юни ще бъдат наградени победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *