Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нисък интерес към обществената поръчка за брегоукрепването на река Касица в Трудовец

Само една фирма е подала оферта в обществената поръчка за възстановителни и брегоукрепващи работи на р. Касица в село Трудовец.

Обществената поръчка предвижда навременни мерки за изграждане на брегоукрепителни съоръжения и дейности на р. Касица в с. Трудовец. Около 2 км от р. Касица преминава през урбанизираната територия на с. Трудовец, като непосредствено до бреговете й са прилежащата ул. “Христо Ботев“, общински и жилищни имоти. Реката преминава под мостове и елементи на техническата инфраструктура.

След като изтече срокът за подаване на заявления или оферти, само фирма „АЛДИ КОМЕРС ГРУП“ ЕООД има намерение да изпълни брегоукрепващите дейности на реката. Офертата на въпросната фирма предстои да бъде разгледано. Ако тя отговаря на условията и изискванията, Община Ботевград ще сключи договор с нея.

Кметът Иван Гавалюгов информира относно статуса на обществената поръчка на редовния брифинг с местните медии: „Предстои работа на комисията, която се надявам до края на месеца да направи всички необходими проверки на подаденото проектно-предложение и да имаме сключен договор, за да започнат брегоукрепващите дейности на река Касица в участъка, преминаващ през село Трудовец.“.

Средствата за този проект са осигурени от Междуведомствена комисия по бедствия и аварии, като отбелязваме, че Общината е подала искания за осигуряване на средства и за други реки от общината, нуждаещи се от корекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *