Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тече записването за състезанието по планинско бягане „Ботевград РЪН 2023“

Второто издание на Ботевград РЪН – състезание по планинско бягане ще се проведе на 14 октомври /събота/ 2023г. от 10:30 часа в района над вилна зона Зелин или така наречената Било планина. Събитието се организира за втори път от приятели и любители на спорта в Ботевград, както и с подкрепата на Община Ботевград.

Трасето е с обща дължина от 15,5 километра и с положителна денивелация от 800 метра. Състои се от черни пътища , туристически пътеки и асфалтов път. Подкрепителни пунктове са хижа Рудината (на 8 км от старта) и комплекс Стубеля (на 12,5 км от старта). Храна и напитки ще се предлагат на старта/финала.

Карта на цялото трасе можете да откриете ТУК, като е възможна промяна в маршрута, за която ще ще бъдете уведомени. Локация на старт/финал на състезанието, където може да паркирате и вашите автомобили: 42°52’18.1″N 23°49’07.1″E

За участие се допускат състезатели, навършили 14-годишна възраст към датата на провеждане на състезанието – 14.10.2023 г. Всички състезатели на възраст между 14 и 18 години ще трябва да пристигнат на „Ботевград РЪН 2023“ с един от родителите си или настойник, който ще подпише декларация за участието на своето дете/своите деца.

Таксата за участие в състезанието е 20 лева, която включва: стартов номер, маркиране на трасетата, вода и храна на подкрепителните пунктове и кърпа за глава за бягане с логото на „Ботевград РЪН“. Организаторите съобщават, че минимум 5 лева от таксата на всеки един състезател ще бъде събрана за благотворителна цел. Стартови номера ще се раздават в деня на състезанието от 8:30 до 10:30 ч.

За участие, трябва да попълните регистрационна форма и Декларация за освобождаване от отговорност и обработка на личните данни, която може да бъде попълнена и на място в деня на състезанието преди получаване на стартовия номер. Правилата на състезанието може да откриете ТУК.

Класирането ще е разделено само на мъже/жени. Първите три мъже и жени във всяка дисциплина ще получат медали и парични награди.

Състезанието цели развитие на планинското бягане в община Ботевград, популяризиране на хижа Рудината и туристическите пътеки в община Ботевград и прекарването на един страхотен ден, спортувайки сред природата

Ако някой има желание да бъде доброволец и да бъде част от екипа на „Ботевград РЪН 2023“, може да пише на следния имейл: botevgradrun@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *