Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан се измъчи, но успя срещу Шумен на старта в НБЛ

Снимка: balkan-basket.com

Балкан започна с трудна победа защитата на титлата си в Националната баскетболна лига. На свой терен в „Арена Ботевград“ тимът надви Шумен с 88:83. Двата отбора изиграха много оспорван двубой, в който макар домакините да водеха през повечето време, почти до последно победителят не бе ясен.

На трибуните в залата бе и президентът на Балкан Сашо Везенков, който се завърна от САЩ.

Гостите се възползваха от многото пропуски на съперника в началните минути. След по-успешна игра под коша, те дръпнаха с 12:6, макар рано един от лидерите на тима Ивайло Тонев да натрупа две лични нарушения. Воден от Майки Диксън и Димитър Димитров обаче, Балкан се разигра и след първата част обърна за 18:16.

Малко преди края й Карл-Йохан Липс сериозно стресна домакините, излизайки накуцвайки след получен удар в коляното при сблъсък със Дейвид Ролинс, но минути по-късно все пак се завърна в игра.

Баскетболистите на Петър Златанович дръпнаха и с 8 през втория период, но Шумен бързо започна да топи пасива си и в края на полувремето стигна и до пълен обрат. Последва размяна на кошове, а точна стрелба на Липс даде минимална преднина за домакините на почивката – 40:39. Много силно за съперника пък стартира Браян Камерън, реализирал 18 точки до момента.

По-точният мерник на Балкан от тройката след паузата отново вдигна разликата на 8, но тимът на Янко Янков продължаваше да създава повече възможности под коша и обърна за 55:54. Мачът продължи много оспорвано, а преди решителната четвърт ботевградският тим бе напред с 67:65.

Серия от 11:2 в полза на „зелените“ даде начало на заключителната четвърт, като разликата за първи път стана двуцифрена – 78:67 по-малко от пет минути преди края. До края гостите успяха отново да скъсят част от дистанцията, но не и да стигнат до нов обрат.

Майки Диксън бе над всички за победителите с 29 точки. По 14 имат Димитър Димитров (9 борби) и Николай Грозев.

За гостите Браян Камерън реализира 22 точки, Уилфрид Ликей има 21 с 12 борби.

В следващия кръг „зелените“ ще гостуват на Левски, докато днешният им опонент ще приеме Берое.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *