Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откриха санираната сграда на площад „Освобождение“ № 11

На 21 декември се проведе символична церемония по приключване на строително-монтажните работи за обект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилна жилищна сграда „Освобождение 11“. Проектът е с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Бяхме сигурни, че строителните фирми ще успеят да се справят с тази задача в поставените срокове. Към днешна дата имаме два завършени блока. Съответно, техните жители ще имат възможност през следващите години да плащат по-малки сметки за ток, да се чувстват по-топло в своите апартаменти. Постигнати са целите на проекта.„, каза зам.-кметът Борис Борисов, който откри новосанираната сграда на площада в Ботевград.

Общата стойност възлизаше на 1 682 887,23 лв, от които: 1 430 454,15 лева бяха осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и 252 433,08 лева национално съфинансиране. Проектът започна на 23.09.2023 г., като се въведоха мерки за енергийна ефективност на два блока – на пл. „Освобождение“ 11 и на бул. „Цар Освободител“ 11.

Резултатите от въведените мерки са:

  • направена топлоизолация на външните стени, на покрив и на под над неотопляемия сутерен;

  • подменена дограма и осветление в общите части;

  • понижени разходи за енергия на жителите;

  • 121 домакинства са преминат в по-горен клас на енергопотребления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *