Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Процесът по отдаване на хижа „Рудината“ за стопанисване и управление на Община Ботевград е блокиран

Отново въпросът със собствеността на хижа „Рудината“ бе повдигнат. На редовното заседание на ОбС общинският съветник Тихомир Найденов попита кмета Гавалюгов за развитието на хижата.

Кметът Иван Гавалюгов информира, че процесът по отдаване за стопанисване и управление на Община Ботевград е тръгнал положително, но след това хижата е била включена в Интегрирани териториални инвестиции – проект, в който и Община Ботевград кандидатства, но не с тази хижа, за средства. С хижа „Рудината“ се кандидатства за ремонта ѝ. Така процесът по прехвърляне е блокиран, по думи на Гавалюгов.

Кметът подчерта, че намеренията на Общината за хижа „Рудината“ никога не са били породени от възможността за финансова печалба, а от очевидната безстопанственост, въпреки че е предоставена за стопанисване и управление на Български туристически съюз, които изглежда, че не полагат никакви грижи за нея.

„Ако държавата или Български туристически съюз успеят да намерят средства да я ремонтират, да я реновират и да осигурят нейното нормално функциониране, Община Ботевград няма никакви претенции към тази хижа.“, заяви кметът на Общината Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *