Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Болните от грип в Софийска област намаляват с 1/3, онлайн обучението остава в сила до 7 февруари

Противоепидемичните мерки, предприети от оперативния щаб в Софийска област, вече дават положителни резултати. Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) намалява с близо 33% пред последната седмица. Въпреки това заповедта за неприсъствената форма за обучение на всички ученици в Софийска област остава в сила до 07.02.2024 г. Това стана ясно по време на заседанието на Областния оперативен щаб за противодействие на епидемии.

По-рано днес щабът, председателстван от Областния управител Юлиян Леков, проведе поредно заседание във връзка с повишената заболяемост от грип и ОРЗ на територията на целия регион. 
Директорът на РЗИ в Софийска област д-р Розалина Чобанова представи общата картина на заболяемостта в периода 29.01. 2024 г. – 04.02.2024 г. след предприетите временни противоепидемични мерки срещу разпространението на грип и ОРЗ. 

Според анализа на данните, предприетата мярка и неприсъственото обучение на децата за 1 и 2 февруари са допринесли за намаление на новите случаи на грип и ОРЗ сред учениците, но заболяемостта във възрастовата група от 5 до 14 години в Софийска област остава по-висока от средната за страната. Заради това щабът взе решение онлайн обучението да продължи до 7 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *