Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Удължават противоепидемичните мерки в Софийска област до 12 февруари

Директорът на Регионалната здравна инспекция, д-р Розалина Чобанова, обяви чрез заповед, че противоепидемичните мерки в София област ще бъдат продължени до 12-и февруари, включително. Въпреки това, учениците ще се върнат към присъствена форма на обучение от утре (8 февруари).

Тя посочи, че няма наличие на достатъчно основание за продължаване на онлайн обучението, тъй като според данните на личните лекари броят на болните е намалял. Заболеваемостта в областта е отбелязала намаление с 33% спрямо предходния период, като текущият брой е 311 души на 10 000.

Директорът на РЗИ поясни, че София област вече не се класифицира като във високорискова епидемична зона. Тя добави, че най-много случаи на заболеваемост се отчитат сред възрастовите групи от 0 до 4 години и от 15 до 29 години. Относно лицата над 65 години, те са с най-малък брой на регистрирани случаи на заболеваемост, като 99% от болните са с грип тип А.

На края на януари, София област имаше най-високи стойности на заболеваемост от 10 000 души, като срокът на противоепидемичните мерки бе удължен.

Заповедта на директора на РЗИ-София област можете да прочетете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *