Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Гавалюгов ще бъде част от престижното събитие „Мач на звездите“ в НБА

Младият талант Александър Гавалюгов е бил избран като един от 40-те млади таланти, които ще вземат участие в кампа „Баскетбол без граници Глобал“. Това събитие ще се проведе в Индианаполис и ще бъде част от програмата на Звездния НБА уикенд след 10 дни.

Той е ученик в НБА Академията в Австралия и заедно със седем други представители на академията ще участва в събитието.

„Баскетбол без граници“ е една от най-престижните програми за млади играчи на НБА, като от 2001 година в кампа са взели участие 4300 млади играчи от 140 държави.

Менторите на Гавалюгов и неговите колеги ще бъдат баскетболните легенди Детлеф Щремпф и Йоаким Ноа, както и Синтия Купър и Ебъни Хофман.

Това е първи път, когато българин ще участва в Глобалното издание на „Баскетбол без граници“. Александър Гавалюгов се отличи с изяви на високо ниво през 2023 година на кампа за Европа.

Досега българи са участвали в редица събития на НБА в Европа. Първият участвал наш играч в Basketball Without Borders бе Емил Бинев през 2007 г. След него от 2010 до 2016 г. покани за кампа получиха Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Александър Везенков (не участва), Александър Илиев, Николай Николов, Йордан Минчев (не участва), Лъчезар Димитров и Емил Стоилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *