Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезанието Spelling Bee 2024 се проведе в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград

На 23 октомври 2024 г. в ОУ „Васил Левски“ – град Ботевград се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. То се проведе в два кръга – Spelling Bee от 5 до 7-ми клас и Spelling Bee Junior от 1 до 4-ти клас.

Училищните шампиони Цветан Христов от 4 „А“ клас (Spelling Bee Juinor) и Алекс Василев от 6 „А“ клас (Spelling Bee) спечелиха в оспорваната надпревара, като спелуваха правилно думите, съответно „angel“ и „background“, и победиха в училищния кръг. Те ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee, които ще се проведат онлайн.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превърнаха в истински празник за всички, споделиха техните преподаватели Десислава Ненчева и Мария Каменова.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. За нас е важно да възпитаме младите хора в отговорност, грижа и любов към Земята. Всеки месец (от м. ноември до м. март) изпращаме по едно предизвикателство. Задачите да свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси. Споделяме с участниците интересни идеи и забавни дейности, които ги ангажират да бъдат „по-зелени“ в ежедневието. Заедно можем да помогнем на нашата планета и да я направим по-добро място за живеене.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *