Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Брознов медал за СК „Сунг – Ри Ботевград“ от Европейското клубно първенство

Ботевградският клуб по олимпийско таекуондо „Сунг-Ри“ взе участие с 11 състезатели на клубното Европейско първенство по олимпийско Таекуондо, което се проведе в град Тирана, Албания.

При мъжете Стефан Стаменов спечели бронзов медал, като по пътя за медалите се наложи над противници от Гърция, Турция, Босна, Херцеговина и Италия. След оспорвана среща над италианеца една точка не достигна на Стефан да продължи напред. В последствие националът на Италия стана шампион в категорията.

Останалите ни състезатели попаднаха на много тежък жребии и този път не можаха да достигнат до медалите. Повечето от кадетите излизат на първо Европейско първенство и в горни за тях категории.

Красимир Гетов в категория 37 кг записа победи над състезатели от Испания и Великобритания, но на осмина финал отпадна от национала на Турция, който е Световен вицешампион и Европейски шампион, и е поставен под номер 1 в световната ранг-листа. В последствие турчинът стана шампион в категорията.

Тодор Василев в категория 45 кг премина през състезател от Гърция и след това бе спрян от националния състезател на Италия.

Ния Стойнова в категория 41кг срещна още в първата си среща световната и двукратна Европейска шампионка от Хърватска и отпадна, като хърватката стана шампион в категорията.

Карина Руневска, Александра Василева и Марина Михайлсла взеха участие в категория 44кг. Карина отпадна от испанска състезателка , която стана шампион в категорията. В другия поток Александра победи състезателката от Украйна, но отпадна от хърватската национална състезателка, която след спечели сребърен медал.

Останалите състезатели, които взеха участие са Марина Боновска в категория 41кг, Методи Методиев и Николай Николаев в категория41кг, Цветослав Джезов при младежите в категория 45кг.

Това е последният турнир за сезона ,  в който клуб „Сунг-Ри“ участва. Треньорите на клуба, Влади Далаклиев и Цветолюб Илиев, изказват огромна благодарност за подкрепата на фирмите IMI,“ Ем-Джи строй“, „Нискметал“ и община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *