Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала спечелиха ботевградските състезатели от „Таек-кион“

На 22 и 23 юни се проведе традиционния турнир „Охрид оупън“. В него взеха участие 10 държави. 42 златни, 29 сребърни и 45 бронзови медала бяха спечелени от представители на 12 български клуба.

Ботевградският таекуон-до клуб „Таек-кион“ участва със 6 състезатели, които се върнаха с 3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Отлично се представиха Цветелина Георгиева и Калин Петков.

Цвети спечели златните медали и в двете дисциплини форма и спаринг при жени до 62 кг.

Калин Петков взе злато на форма при ЮСВ и сребро на спаринг в категория до 63 кг. Той бе удостоен и с купата на домакините за най-техничен състезател.

При девойки старша възраст в категория до 55 кг Виолина Белякова остана втора, след като загуби на финала от Християна Парулеска от клуб „Лесковац Охрид“. Бронзов медал тя спечели в дисциплината форма.

Третото сребро взе Никол Кожухарова на спаринг в категория до 46 кг. при девойки старша възраст.

Бронзови медали имат Виктория Василева на форма при момичета 12-13 г. и Камелия Игнатова на спаринг в категория до 55 кг. при момичета 12-13 г.

Това е последното състезание преди лятаната почивка, но тренировките продължават.

Следващия месец предстои изпит за повишаване на степен и семинар за всички състезатели от северозападна България, който ще се проведе под домакинството на клуб „Таек-кион“ Ботевград.

Ръководството на клуба и треноьра Борислав Витков желаят на всички спортисти весело и спокойно лято, през което да събират сили за нови спортни предизвикателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *