Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

АПИ и МВР ограничават движението на тежкотоварни автомобили по неофициалния обходен път през с. Боженица и с. Курново

Агенция „Пътна инфраструктура“, съвместно с Министерството на вътрешните работи, са предприели действия по ограничаване преминавнаето на тежкотоварни автомобили по пътя, минаващ през селата Боженица и Курново. Тази информация съобщи кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов на петъчния брифинг с местните медии.

Както вече информирахме, тирове преминават през село Боженица, респективно през неофициалния обходен път на затворения участък на пътя Мездра – Ботевград. По общинския път от село Боженица до разклона за село Елов Дол (посока село Курново) в момента тече ремонт на асфалтовата настилка по Програмата за развитие на селските райони.

„Получихме и ние сигнали и информация, но от вчера, включително заместник-кметът Цветелин Цветков беше на място, Агенция „Пътна инфраструктура“, съвместно с МВР, са предприели действия, така че трафикът вече е силно намалял, който от посока Роман и Мездра през тези малки общински пътища се е пренасочил. Една част е през държавни пътища, друга част, навлизайки в община Ботевград, минава през общински път Боженица – Курново. Една част минават през Боженица, други завиват през Елов Дол, Липница, излизат на пътя Новачене – Боженица, за да се свържат с четирилентовия път, който вече функционира между Скравена и Новачене. Така че към настоящия момент, трафикът е силно намалял, той не е забранен. Доколкото имам информация, се отбива тежкотоварното движение още на територията на общините Мездра и Роман.“, поясни Гавалюгов.

Кметът добави, че една от причините тежкотоварните автомобили да преминават е, че шофират с GPS навигация, която ги пренасочва по този път като по-кратък за заобикаляне. Габаритите и товароносимостта на пътя не позволяват движението на такива моторни превозни средства. „Това допълнително затруднява и ремонтните дейности в участъка Боженица – Елов дол“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *