Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ето какво обсъждаха общинските съветници по време на доклада за село Новачене (ВИДЕО)

Докладът за административното, териториалното и социално икономическото състояние на село Новачене бе обсъждан на редовното заседание на Общински съвет – Ботевград на 27 юни. Общинските съветници отправиха няколко въпроса и препоръки към кмета на Новачене Катя Петрова.

Пръв думата получи д-р Христо Железарски, който отправи три въпроса към г-жа Петрова: за отворени електрически табла, за силната музика и за образували се нерегламентирани сметища. Г-жа Петрова отговори, че от „ЕРМ Запад“ АД са сигнализирани за електрическите табла, но няма действия от тяхна страна. Нерегламентирани сметища в селото няма, а наскоро не е имало оплаквания за силна музика, добави още тя.

Общинският съветник Петя Кочкова реши да посочи ОУ „Васил Левски“ и НЧ „Правда 1905“ като приоритетни места, в които има спешна нужда от подмяна на интериора и ремонтни дейности. Г-жа Кочкова апелира г-жа Петрова за „подобряване на трагичното състояние на Новачене“.

Д-р Веселка Златева отправи въпрос към кмета на Новачене, свързан със задържането на деца от Новачене в училището и детската градина.

Съветникът Дамян Маринов запази темата и помоли кмета да организира среща-разговор с директора на училището и директорката на детската градина за обсъждане на актуални проблеми откъм материална база и прием. Кмета Катя Петрова, че такава среща е била насрочена за следващия ден с директора на училището относно броя на децата в очакващия се първи клас в ОУ „Васил Левски“. Тя добави, че към момента само четири деца от ромски произход ще бъдат записани в първи клас и според нея или няма да има паралелка за първи клас, или ще се образуват смесени паралелки.

Докладът за административното, териториалното и социално икономическото състояние на село Новачене бе приет от ОбС – Ботевград с 21 гласа „за“, 0 – „против“ и 4 – „въздържал се“.

Въпросите и препоръките на общинските съветници към кмета на село Новачене Катя Петрова можете да изгледате тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *