Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна подготовката на футболистите от Балкан за новия сезон (ВИДЕО)

Днес, 3 юли, на стадион „Христо Ботев“ мъжкият отбор на ФК Балкан 1929 започна подготовка за новия сезон 2024/2025 на Югозападна Трета лига. Отборът има нови попълнения както в игровия състав, така и при треньорите. Подготовката ще се проведе на терена в Ботевград.

Преди първата тренировка на ботевградските футболисти бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие от отец Борис.

Старши треньорът и президент на клуба Иван Редовски сподели в интервю за организацията, състава и предстоящите контролни срещи на тима. „Тази събота на 6-ти юли ще играем срещу Гранит във Владая. Теренът тук все още не позволява, дано да бъде готов за първенството. На 17-ти с ФК Макаби Нетаня, израелски елитен клуб. На 19-ти играем с втория отбор на Славия, на 25-ти с израелски втородивизионен клуб и на 27-ми с втория отбор на Левски. Тази програма може да претърпи корекции в зависимост от чуждестранните клубове, но най-важно е присъствието в тренировките и да бъде ежедневне, за да се повиши дисциплината и функционалното състояние на футболистите.“, каза президентът Редовски.

В първата тренировка не всички футболисти взеха участие. Новото попълнение Георги Тафраджиев, който идва от школата на Септември (Симитли), е на изпит. Павел Петков ще се присъедини към отбора по-късно, а вратарят на отбора Васил Кънчев е на лагер. Трима от досегашният състав на Балкан напускат отбора – Иван Алексиев, Алекс Георгиев и Давид Ганчев.

Футболистите ще имат и нов треньор – Христо Коилов, който е бивш футболист с богат игрови и треньорски опит. Той ще бъде основния старши треньор на мъжкия отбор с помощ от Иван Редовски. „Запознат съм със спецификата на работата в Трета лига, така че си спазвам моите правила, които съм си ги определил и като критерии. Надявам се в това отношение няма да има проблем.“, каза новодошлия треньр Христо Коилов. „Целите ми са винаги високи – максимално високо класиране в групата, но първото нещо, което е най-важно засега, е да се направи селекция, а оттам вече целите се определят от само себе си.“, допълни Коилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *