Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Много добър сезон за отборите на БК Балкан

Завърши баскетболният сезон 2023/2024. Той бе много успешен за отборите на Баскетболен Клуб Балкан.

Бяха спечелени три шампионски титли и три купи на България. 

Шампиони на България са юношите до 19 години. Воденият от Мирослав Ралчев тим спечели и Купата на БФБ, и то за втора поредна година.

Отново отбор на Мирослав Ралчев – юношите до 17 години, бе най-добър от своите съперници и също вдигна шампионската титла след безапелационно превъзходство.

Вторият отбор на Балкан, също с треньор Мирослав Ралчев, спечели Купата на Българската Баскетболна Лига.

Златен дубъл направиха момчетата на Балкан до 14 години с треньор Виктория Маринова. В рамките само на две седмици те спечелиха Купата на БФБ и шампионската титла и златните медали от финалния турнир за тази възраст. 

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан този сезон се задоволи само със сребърните медали, след като в предишните два триумфираше като шампион в НБЛ.  На финала той остъпи с 3-1 победи на Рилски спортист. 

Много добре се представи и отборът на момчетата до 13 години с треньор Николай Пеев. Той спечели бронзовите отличия от държавния шампионат. 

Най-малките – момчетата до 12 години с треньор Клаудя Пенкова, също бяха близо до медал. Те изгубиха мача за третото място и останаха четвърти.

Два отбора на Балкан не можаха да се класират за финалните турнири на съответната възраст. Това са момчетата до 15 години и юношите до 16 години.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *