Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Правец бе домакин на Областно състезание „Млад огнеборец“

Областен кръг на състезанието „Млад огнеборец“се проведе днес на стадиона в град Правец. Стартът бе даден в 10.00ч.

Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ участваха в две  в дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия.В състезанието се включиха 11 отбора от училищата на територията на София област от общините Елин Пелин, Сливница, Годеч, Своге, Костенец, Ихтиман, Самоков, Костинброд, Етрополе И Правец. Община Ботевград бе представена от учениците на ОУ“Л.Каравелов“ с.Трудовец.

Гости на състезанието бяха Росица Иванова – Началник на Регионалното управление по образование – София област, Грета Петрова – представител на „Мекс България“, Невен Славчев – ръководител логистичен център „Максима България“, комисар Георги Иванов – директор на РДПБЗН-София. Ръководител на състезанието бе Тихомир Тодоров, комендант на състезанието е Петър Петров- Началник РСПБЗН-Правец,  главен съдия – Бойко Стоянов-Началник на Пожарогасителна и спасителна дейност.  

Приветствие с „Добре дошли“ при откриване на състезанието произнесе кметът  на община Правец- Румен Гунински. Той пожела успех на всички участници и най-добрият да победи.

Комисар Георги Иванов заяви :“Съпроводени от разбирателство ин феър плей ,нека днес да стане едно оспорвано състезание и всички състезатели да покажат едни високи резултати  и добри умения“. Комисар Иванов пожела успех на всички състезатели.

Росица Иванова заяви, че дейността на младите огнеборци е запълване на дефицит в българското общество , които със своята самоотверждена подготовка  демонстрират желанието си да бъдат бъдещи млади огнеборци. Иванова поздрави ръководителите на отборите и пожела много победи и спортсменска борба днес. Тя припомни колко сериозен е проблемът с пожарите през лятото, „така че имаме нужда от вашата подготовка. Заразявайте с вашия ентусиазъм и вашите приятели и съученици. Нека журито бъде справедливо и оцени по достойнство най-добрите“, каза в заключение Росица Иванова.

Тихомир Тодоров изрази благодарност към Сашо Везенков , Директор на Агенцията по мениджмънт и реклама в спорта , за това че е предоставил терена на стадиона в Правец, за провеждане на състезанието. За доброто му протичане бяха осигурени пакети храна и вода за всички участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *