Първи международен детски фестивал „Единството е сила” – Ботевград посреща гости от Молдова

Първи международен детски фестивал „Единството е сила“ ще се проведе в Ботевград от 30-ти май до 1-ви юни. Организатори на фестивала са Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“, чиято идея е форумът да стане ежегоден и да дава поле за изява на детските таланти в областта на изкуствата от различни страни.

Специални гости в трите дни на празничното събитие ще бъдат талантите от танцов състав „Мэрцишор” – град Бесарабяска, Република Молдова. Съставът е сформиран през 2013-та година и изпълнява характерни молдовски народни танци.

Програмата на фестивала предвижда провеждането на няколко концерта. Първите два от тях ще се състоят на 31-ви май от 9:30 часа в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград и от 11:30 в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Кулминацията в програмата ще бъде на 1-ви юни от 17:30 часа, когато на пл. „Саранск“ ще се проведе грандиозен концерт под наслов „Единството е сила“. Специално за концерта, освен гостите от Молдова, пристигат още:

Детски състав за изворно народно творчество „Орфееви звуци“ – Смолян; Танцово студио „The ONE“ – Смолян; Балетна школа „Данс Поанте“ при НЧ „Заря 1895“ – Правец, Битов оркестър при НЧ „Заря 1895“ – Правец, Клуб по спортни танци „София данс“ – София.

В концерта ще се включат и домакините от Ботевград в лицето на Младежки духов оркестър, Фолклорен танцов ансамбъл „Ботевград“, Детски танцов състав „Орханийче“, Мажоретни състави, Детски хор „Бонка Големанова“.

Зрителите ще могат да се насладят на богата програма и разнообразие от фолклорни стилове, спортни танци и балет.

Организаторите на международния детски фестивал „Единството е сила“ благодарят за подкрепата на „Никсметал Груп“, „Иван Начев – Л“ ЕООД, ЕТ „Новко Новков“ и Светлин Йотов.

Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *