Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: След 30 години нашите детски мечти се сбъднаха!

С тържествена заря и духова музика многобройните фенове на Баскетболен клуб „Балкан” посрещнаха отборът-шампион на България. Това стана в 22.30ч на центъра  – пред Народно читалище „Хр. Ботев”. След 30 години, отборът се отблагодари на своята вярна публика, с категорична победа над Левски-Лукойл.

Под звуците на Общински духов оркестър баскетболистите бяха посрещнати с бурни аплодисменти, като героите на Ботевград. Водещият на тържествената програма- Мирослав Тончев даде думата на всеки един играч поотделно, да изкаже своето послание към феновете. Накрая треньорът Небойша Видич се обърна към феновете да имат повече търпение към треньорите и към играчите, и завеща: „Да обичате и подкрепяте „Балкан”, както досега! Неведнъж съм казвал на играчите, че следващият сезон всеки един от тях ще си намери другаде работа, но това че ще бъдем на снимката в старата или новата зала –това е нещо, което ще остане след нас и никой не може да ни го отнеме. Моето щастие е на трето място, на второ място са момчетата от отбора, на първо място сте всички вие”, каза в заключение Видич.

Пред ботевградчани емоционално слово произнесе  и кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов. Като бивш баскетболист той не пропусна да отбележи, колко важна е титлата за „Балкан” и преди всичко за града Ботевград.  

„Скъпи Ботевградчани, знаем, какво ни струваше да чакаме 30 години тази титла!Още не можем да го осъзнаем!Но тепърва  ще го отпразнуваме, тепърва ще анализираме нещата!Радостен съм най-вече за едно нещо – хората от моето поколение се заразихме с тази магия – баскетбол от това славно поколение, което донесе три предни титли на Ботевград. Тогава аз бях 12-годишен и гледайки емоцията в залата и емоцията в града, няма начин – съдбата лично на мен беше предопределена, както и на моите връстници. Тридесет години преследвахме този момент. Нашите детски мечти се сбъднаха! Убеден, че с тази титла и нашите деца ще  изпитат тази емоция. Баскетболът прави града ни сплотен и обединен и затова сме длъжни да доставяме тази емоция, която изпитваме всички тази вечер . Благодаря на всички Вас, че действително подкрепяте отбора тази година и предходните години. И явно е имало защо да чакаме толкова дълго. Явно има символика. И неведнъж съм казвал – колкото да е жилаво злото, накрая побеждава доброто! Искам да чуя от вас славните песни на баскетбола от славното ни минало – да ги научат децата ни и да ги предадат напред. Само „Балкан” !”. След своята реч кметът Гавалюгов поде песен за „Балкан” от недалечното славно минало – „На червения площад, в центъра на Ботевград,  зелено знаме се вее и само Балкан ще живее…”.

Водещият Мирослав Тончев призова шампионите да се качат на терасата на читалището и оттам да поздравят ботевградчани. Специален поздрав към двамата сръбски играчи отправи певецът Марин Христе, в съпровод с Духовия оркестър, с изпълнението на популярната песен на Горан Брегович – „Месечина“. Празничното събитие завърши с български хора, в които се включи кметът и неговата съпруга, както и някои от баскетболистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *