Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна първият международен детски фестивал „Единството е сила“


Днес мажоретките от ДГ „Кокиче“ взеха участие в първия концерт на Международния детски фестивал на изкуствата „Единството е сила“ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград. Организатори на фестивала са Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“, чиято идея е форумът да стане ежегоден и да дава поле за изява на детските таланти в областта на изкуствата от различни страни.

Специални гости в трите дни на празничното събитие са талантите от танцов състав „Мартисор” – град Бесарабяска, Република Молдова. Съставът е сформиран през 2013-та година и изпълнява характерни молдовски народни танци.

Програмата на фестивала предвижда провеждането на няколко концерта. Първите два от тях се състояха днес в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград и в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Кулминацията в програмата ще бъде утре от 17:30 часа, когато на пл. „Саранск“ ще се проведе грандиозен концерт под наслов „Единството е сила“. Специално за концерта, освен гостите от Молдова, пристигат още:

Детски състав за изворно народно творчество „Орфееви звуци“ – Смолян; Танцово студио „The ONE“ – Смолян; Балетна школа „Данс Поанте“ при НЧ „Заря 1895“ – Правец, Битов оркестър при НЧ „Заря 1895“ – Правец, Клуб по спортни танци „София данс“ – София.

В концерта ще се включат и домакините от Ботевград в лицето на Младежки духов оркестър, Фолклорен танцов ансамбъл „Ботевград“, Детски танцов състав „Орханийче“, Мажоретни състави, Детски хор „Бонка Големанова“.

Зрителите ще могат да се насладят на богата програма и разнообразие от фолклорни стилове, спортни танци и балет.

Организаторите на международния детски фестивал „Единството е сила“ благодарят за подкрепата на „Никсметал Груп“, „Иван Начев – Л“ ЕООД, ЕТ „Новко Новков“ и Светлин Йотов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *