Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Министър Вълчев и кметът Гавалюгов откриха мини футболно игрище в Скравена

Футболна спортна площадка има вече и в с. Скравена, която се намира в двора на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий”. Модерното съоръжение бе открито днес в 9.30ч  от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Той посети и чисто новата 3D класна стая със съвременно оборудване – 3D телевизор, очила и таблети.

Министър Вълчев заяви, че е радостен да сподели емоцията с жителите на селото. „Ние имаме нужда от тези положителни примери, като тук в това училище. Последните 15-20 години се направиха много инвестиции в училищата – осъществи се саниране, подмяна на дограми и покриви”, заяви министърът. Той подчерта, че общините са тези, които най-много помагат за подобряване на материално-техническата база в училищата.

Официални лица на събитието бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, Иван Гавалюгов-кмет на община Ботевград , Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето, проф. Лозан Митев – вицепрезидент на Европейската асоциация на националните олимпийски академии и председател на академичното събрание на Националната спортна академия, Янка Такева- председател на Синдиката на българските учители, Методи Драганов-кмет на с.Скравена, Борис Борисов-зам.кмет на община Ботевград, Стефка Граматикова-секретар на община Ботевград, Росица Иванова- Началник на Регионалното управление по образованието- София регион,  Ваня Кастрева –Началник на РУО-София град, Галина Евденова- Началник РУО-град Враца, Петър Кънев-директор на център за развитие на човешките ресурси, директори на образователните институции в община Ботевград, представители на общинската администрация и жители на с.Скравена.

Приветствие към всички отправи кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов. Той отправи благодарност кум министър Вълчев, че е уважил едно малко село в Софийска област с присъствието. „За нас спортното футболно игрище е важен спортен обект. Сигурен съм, че много малко училища в селата на България могат да се похвалят  с такова съоръжение. Това показва нашето отношение към малките населени места и нашата политика да създаваме условия за спорт в малките населени места, така че младите хора да имат стимула да останат и да се развиват в тях.”, заяви кметът Гавалюгов. По думите му, благодарение на държавни средства бе подменена цялата ограда и това създава приятен облик на училището.

Директорът на училището Петко Петков заяви, че днешният ден е гордост за жителите на Скравена. Той заяви, че по-малко от една година в селото се открива втора спортна площадка. ч ‘Щастлив съм  с моето училище, с екипа, който ръководя. Това е моето училище, защото аз съм израствал в този училищен двор и съм завършил това училище. Сега съм негов директор и нося любовта и отговорността си към него”, добави Петко Петков. Той изрази надежда,че всички ще бъдат добри стопани на спортното съоръжение.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Отец Борис Петров – Архийерейски наместник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *