Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мащабен ремонт на площад „Тодор Живков” обещава модерна градска среда в Правец

На 7 май започна мащабният ремонт на площад „Тодор Живков” в град Правец. Това ще бъде  първият етап , а именно площадното пространство, пешеходната част пред хотел „ Палас“, зоната около читалището и музея, както и другите административни сгради в централната градска част, които ще се изпълняват тази година.Вече е проведена обществената поръчка и са избрани фирмите, които ще извършат съответно строително монтажните работи и надзор.

            Планираните дейности включват цялостна подмяна на настилката, както и демонтирането, почистването и подмяната на компрометираните стълби и бордюри, което ще придаде на пл.”Тодор Живков” изцяло нов, съвременен и европейски вид. Освен настилката, основно ще бъдат ремонтирани и осветителните стълбове. Едновременно с това ще се направи и подмяна и ново озеленяване на зелените площи, което да придаде завършеност на площадното пространство.

            Паралелно ще стартира и ремонтът на градския фонтан, като изцяло ще бъде подменено фонтанното оборудване и ще бъде извършен ремонт на коритото. Градският фонтан е емблемата на гр.Правец и неговото правилно функциониране е от голямо значение за ръководството на общината и за жителите на града.

           Двата мащабни ремонта продължават положителната линия на обновяване и ремонтиране на инфраструктурата на територията на Община Правец, чрез което се гарантира комфортът и модерната градска среда за гражданите- основен приоритет в управлението на Кмета Румен Гунински.

Доставката и монтажа на технологичното оборудване за Градския фонтан е възложена чрез обществена поръчка на пловдивската фирма „Аква мар“ООД. Срокът за изпълнение е 58 календарни дни. Договорът между Възложителя (Община Правец) и Изпълнителя е сключен на 3 май 2019г.