Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започва маркирането на Синя зона в Ботевград

От утре започва маркирането на Синята зона в Ботевград. От Общината уведомяват жителите, че на 09.07.2019 г. и 10.07.2019 г. ще се извършва полагане на пътна маркировка и ще бъде ограничено движението на ППС по улиците както следва:

-бул. „3-ти март“ пред хотел Ботевград до пресечката с бул. „България“

-бул. „България“ до пресечката с ул. „Акад. Стоян Романски“

-бул. „3-ти март“ в участък между улиците „Витиня“ и „Свобода“

Умоляват се всички жители да НЕ ПАРКИРАТ своите автомобили по указаните улици:

от 17:00 ч. на 08.07.2019 г. – за почистване на асфалтова настилка и от 07:00 ч. до 17:30 ч. на 09.07. – 10.07.2019 г. за полагане на маркировката.

Гражданите се известяват и чрез съобщения, разлепени по входовете на жилищните блокове. Временно паркиращите автомобили ще бъдат предупреждавани от Обществен ред да не паркират. По план във вторник рано сутринта ще бъдат измити улиците и след това започва маркирането за синята зона. Освен нея, ще се поставят и знаците за еднопосочно движение, което ще влезе в сила веднага. Синята зона, обаче, ще изчака. Към момента sms-системата за плащане на престоя е готова, но не е готова системата за плащане с хартиени талончета, тъй като те са ценни книжа и процедурата е малко по-сложна. „Маркирането не означава, че ведага ще започне да функцонира.“-обяви кметът на общината Иван Гавалюгов. Той съобщи още, че процедурата с талончетата се очаква да приключи в следващите две седмици, след което ще влезе в сила Синята зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *