Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Със 100 лв вдигат заплатите на сестрите в МБАЛ-Ботевград

Считано от 1-ви юли 2019 г трудовото възнаграждение на медицинските сестри се увеличава със 100 лева. Това стана ясно, след като днес управителят на общинската болница, д-р Пламен Китанов, проведе среща с медицинските кадри и лекари, днес преди обед.

Медицинските сестри отчетоха ,че увеличението на заплатите им е започнало от управлението на д-р Красимир Кушев и след това с идването на д-р Пламен Китанов. Преди това заплатите им не са били променяни.

Самият д-р Китанов заяви, че на този етап болницата може толкова да отдели за актуализиране на заплатите. „През септември евентуално ще разсъждаваме за нови заплати, ако лечебното заведение има някакви реални постъпления“, каза още управителят на общинската болница.

Увеличението е по препоръка на министъра на здравеопазването – Кирил Ананаиев, който заяви още през април,че не трябва да има медицински сестри със заплати под 950 лв. Това обаче е строго индивидуално, спрямо отделните болници, най-малкото защото броят на клиничните пътеки и приходите са различни, коментират специалисти. Пред медии министърът коментира още, че през месец септември предстои да бъде направен анализ на изпълнението на бюджета на НЗОК и в случай, че има спестен ресурс, същият ще бъде насочен приоритетно към болничната помощ.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *