Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учение за безопасно движение по АМ „Хемус“ и тунел „Ечемишка“ ще се проведе утре

От 9 до 15 часа на 10 юли т.г. във връзка с планирано учение ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“; трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за София.

В планираното учение, което ще се осъществи на 10 юли, ще участват служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Агенция „Пътна инфраструктура“ Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна администрация и общините, влизащи в територията на София област, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския Червен кръст, доброволци.

Целта е повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации. Учението се провежда в интерес на гражданите за безопасното им движение по автомагистрала „Хемус“ и преминаването през пътен  тунел „Ечемишка“.

За периода от 9.00 до 15.00 ч. ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за София.

Очакваме журналистическите екипи, които проявяват интерес да отразят съвместните действия, в 09.00 часа на 10 юли /сряда/ в читалището на Ботевград, откъдето организирано ще бъдат транспортирани до мястото. Според предварителния план практическото занятие ще започне в 10.00 и ще продължи до 13.00 часа.

Източник: Областна управа на Софийска област

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *