Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов откри обновения комплекс за обществени и социални дейности в Ботевград

Днес от 11.00ч бе открит изцяло обновения комплекс за обществени и социални дейности, в който се помещава Общински пенсионерски клуб „Светлина“. Лентата преряза кметът на общината Иван Гавалюгов. На официалната церемония присъстваха още Лилия Сергеева – зам.председател на централния съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 и областен председател на пенсионерите-София град, зам.кметът Борис Борисов и др.

Обновените помещения са общо три. В комплекса ще се провеждат семинари, срещи и тържества от  общинското ръководство на пенсионерите , Пенсионерски клуб „Светлина“ , клуб на здравните работници , общинската организация на хората с увреждания, дружество на пчеларите и други обществени организации.

В рамките на ремонтните дейности бе извършена подмяна на дограма и поставяне на топлоизолация в комплекса, като част от общинската администрация, е извършена във връзка с изпълнение на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Ботевград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“,а вътрешните ремонтни дейности и оборудването са на стойност над 70 хил. лв . Те са осъществени със собствени приходи на Общината.

Обектът е част от целенасочена политика на общината, която със средства по европейски и национални програми и със собствени приходи на Община Ботевград за изминалите близо 4 години, общинското ръководство създаде изключително ефективен социален модел ,който е в подкрепа на всички обществени групи. В поддържането на високото ниво на социални дейности и услуги  е един от ключовите фактори за създаване на благоприятни условия за развиване на местната икономика и повишаване стандарта на живот.

По повод откриването на комплекса водосвет за здраве и благополучие  извърши Архиерейският наместник 0Отец Борис Петров, от храм „Св. Възнесение Гисоидне“.

Кметът Иван Гавалюгов заяви, че обществено-социалния комплекс ще обслужва преди всичко възрастните хора в общината, поради това отправи поздрав към всички тях. „Знаете какво бе състоянието на тази част от този комплекса. Радвам се, че имахме възможността да осигурим необходимото финансиране, за да можем да изградим модерен комплекс.“ Той пожела дълги години със здраве и усмивки възрастните хора да ползват сградата. Той ги призова в помещенията да „цари дух на разбирателство и взаимно уважение“. Съвсем скоро той заяви,ч е и тврвна пред комплекса ще бъде облагороден. Приветствие към всички присъстващи отправи Лилия Сергеева, която е художник. Тя подари на ползвателите на  комплекса иикона на Света Вероника– лично рисувана картина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *