Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Разработват стратегия за корпоративна социална отговорност

Предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 – 2023 г. Нейната цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално отговорни бизнес – практики. Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова на икономически форум в Хасково.

„Стратегията се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации. Налице е активна политика от страна на правителството, която е насочена към създаване и укрепване на среда, която благоприятства развитието на социално отговорни практики“, каза Николова. 
   
Тя подчерта, че когато компаниите отделят средства за реализирането на социални програми, то бизнесът им вече ще се позиционира на друго ниво. Николова изтъкна също така, че приоритетните цели и ангажимент на българското правителство е да насърчи способностите на компаниите да интегрират социално отговорни практики в своята дейност.

Вицепремиерът бе сред гостите на Седмата официална церемония по връчване на наградите на КРИБ – Хасково „Гласът на българския бизнес“ за „Социално отговорна компания – партньор на община“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *