Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Турнир по минифутбол на 28 юли в помощ на 11-месечния Марти

„Здравейте, хора с добри сърца! Имаме нужда от вашата помощ, за да дадем шанс за пълноценен и самостоятелен живот на нашето ангелче Марти!“. С тези думи се обръщат към обществеността родителите на Марти- Йордан Йорданов и Нора Стоянова от Ботевград.


Борбата на Марти започва още от раждането му и продължава вече 11 месеца. Той се роди с разширени вентрикули, които впоследствие нараснаха драстично и на 4- месечна възраст му поставиха диагнозата вътрешна и външна хидроцефалия. Веднага бе опериран, като му поставиха клапа на гръбначния стълб. След това се надявахме, че кошмарът вече е свършил и Марти ще бъде едно нормално дете.

За съжаление, в следващите няколко месеца Марти изостана двигателно. Докторите му поставиха диагнозите ДЦП и епилепсия.
Ужасът, който изживяхме беше огромен. Заминахме в Турция за второ мнение и след множество изследвания потвърдиха диагнозите. Сега бебчо е на 11 месеца, а все още няма добър контрол на главата, не може да седи и няма опора на краката.

Всички специалисти са на мнение, че трябва да се започне спешна усилена рехабилитация, за да може Марти да навакса с изоставането и да „догони“ връстниците си.
Получихме дата за първия ни курс рехабилитация в болница „Рибем“, който ще продължи два месеца.

Сумата за двумесечната рехабилитация е непосилна за нашето семейство! Според всички Марти има реални шансове за един пълноценен живот! За да се случи това е необходима редовна работа с рехабилитатори!

Колкото по-рано започнем с рехабилитационните процедури, толкова по-голям ефект ще има от тях! Марти има шанс с интензивната рехабилитация да постигне контрол на главата, да придобие самостоятелен седеж и един ден да проходи!

Молим ви, помогнете на нашето дете да пребори диагнозите!

https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-martin-598/dashboard/preview

Банкова сметка:
BG85UBBS80021099810530
BIC UBBS BGSF
Банка – ОББ
Йордан Стоянов Йорданов

По повод лечението на малкия Марти на 28 юли се организира Благотворителен турнир по мини футбол БАМФ 2000 „КОЗАРО КЪП CHARITY“ БОТЕВГРАД.

Турнирът ще се проведе с цел да се съберат средства за да се помогне на Марти.. Бащата на Мартин, Йордан Йорданов Дачи който играе в ФК Микроак се обърна за помощ към БАМФ Северозапад.

Всички събрани пари ще бъдат в полза на Мартин, за да му помогнем на него и семейството му.
ТЕЛЕФОН ЗА ЗАПИСВАНЕ :
0886 891949 – АЛЕКСАНДЪР ВЛАДИМИРОВ
0894860105- Йордан Йорданов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *