Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предвижда се изграждане на временен приют за безстопанствени животни в Ботевград

Областна администрация Софийска област прехвърли собствеността в полза на Община Ботевград на поземлен имот с конкретно предписание да се използва за изграждане на приют за бездомни животни. Имотът е частна общинска собственост. След направени консултации и индикативно проучване за изработване на проект, общинското ръководство има намерение да бъдат отпуснати финансови средства за проектиране на обекта.

В тази връзка е внесено предложение до Общински съвет за отпускане на финансови средства в размер до 3 500 лева с включен ДДС за проектиране на обект: „Преустройство и смяна на предназначение на склад във временен приют за безстопанствени животни в Ботевград“.

На 11 октомври 2018 г Общински съвет прие решение, с което се даде разрешение за изработване на Подробен устройствен план на урегулиран имот, предназначение за гражданска отбрана и гражданско-производствена дейност-строителни материали и разтвори в квартал 210 но плана на гр. Ботевград. С решението се промени дворищно-регулационната граница на УПИ, тъй като се засягаше съседен имот.

Поземленият имот попада в урегулиран поземлен имот до бензиностанция „Петрол“ в източната част на Ботевград и попада в промишлена зона, съгласно основния подробен устройствен план, одобрен през 1990г. Площта му съгласно документа за собственост е 6257 кв,м. В имота е налицае и едноетажна сграда със застроена площ 461 кв. м., също собственост на Община Ботевград.

3 коментара на “Предвижда се изграждане на временен приют за безстопанствени животни в Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *