Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Близо 10 хил.лв събра Лили Димитрова за изграждане на фитнес площадка на открито в Ботевград

9 918лв е общият размер на сумата, която събра Лили Димитрова, инициатор на кампанията  „Жълти стотинки за здрав дух в здраво тяло“. Средствата са използвани за изграждането на фитнес на открито в Ботевград, който ще бъде разположен срещу ДЯ „Здравец“ – до новата детска площадка.

В кампанията участваха много приятели на Лили, която приема жълтите стотинки във фризьорския си салон в Ботевград.
В инициативата на Лили били дарени суми от по 1000 и 500 лв, не само стотинки, добави Лили. На 12 май по време на Спортния празник в Градския парк бяха събрани 1 600 лв,от такси участие в различните занимания на открито в около 10 вида спорт. Лили Димитрова бе съорганизатор на събитието.

Средствата за фитнес уредите са събрани за седем месеца, от 15 декември 2018г. Закупени са 4 броя от фирма „Козирог“Хасково.

Следващата инициатива на нашата съгражданка е закупуване на съоръжения за детска игра. За нея тя вече събира отново жълти стотинки. Но и не само. За тази следваща нейна кампания научили нейни приятели – млада двойка, която се е венчала наскоро. Младоженците дарили определена сума, която била равностойна на букети цветя. Те пожелали вместо цветя, на сватбения си ден,да получат равностойната сума за тях.

На една от стените във фризьорския салон на Лили тя е подредила кът от снимки, с който всеки може да се запознае, какво е свършено до момента – с помощта на дарения от жълти стотинки.

Фитнес уреди на територията на общината има и в парк „Ракитин“- Трудовец. Площадката бе изградена през миналата 2018г от сдружение „Трудолюбци“.