Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фризьорски салон „Венус“ във Врачеш обяви събота за благотворителност в помощ на 11-месечния Марти

Фризьорски салон „Венус“ във Врачеш се присъедини към доброволческата инициатива на  „КОЗАРО КЪП CHARITY“ БОТЕВГРАД, с която се организира Благотворителен турнир по мини футбол БАМФ 2000 на 28‚юли, в помощ на 11-месечния Мартин Йорданов от Ботевград.     

Собственичката на салона , Ани Минковска, определи съботния ден за благотворителен. Идеята е средствата, събрани през деня от клиентите, посетили салона и използвали  неговите услуги, да бъдат дарени на родителите на малкия Марти, който страда от ДЦП и епилепсия. На детето му предстои лечение  в болница „Рибем“ (Турция), което ще продължи два месеца.

Ани работи съвместно с Цвети, която е съученика на майката на Марти- Нора. Трите били ученички на ПГТМ“Хр.Ботев“. Ани смята, че личната драма на семейството трябва да бъде посрещната от хората като тест за това , в какво общество живеем. „Това може да бъде драма на всеки, затова ние трябва да сме отворени да помагаме с каквото можем. Нора е приятелка на Цвети и заедно взехме решение да помогнем със събрани средства от подстригване,боядисване и маникюр всяка събота до 26 юли, когато малкия Марти и родителите му заминават за неговото лечение“, сподели Ани пред наш репортер.