Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мини футболното игрище във Врачеш ще бъде с размери 22 м на 42м

ОП БКС-Ботевград стартира  изграждането на мини футболно игрище с изкуствена настилка в двора  на ОУ „Отец Паисий“село Врачеш. Това е второто мини футболно игрище , което се изгражда тази година, след като на 31 май бе открито същото в ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ с.Скравена. Спортното съоръжение ще копира това в Трудовец, което бе първото изградено в общината през 2017 г. Тогава Общински съвет –Ботевград гласува до 50 хил.лв. за полагане на изкуственото покритие и изграждане на ограждения.

Мини футболното игрище във Врачеш ще бъде с размери 22 м ширина и 42 м дължина. До момента е направен  дренаж и е положен дренажен материал. Днес бе изсипан  минерал бетон. Предстои да се направи тънка покривка с кварцов пясък и след това да бъде положена изкуствена настилка. Спортното игрище ще бъде заградено с 6- метра висока мрежа. Предвидени са 12 броя LED осветителни тела от 35 вата. Също така ще бъдат монтирани 6 броя врати – 2 на срещуположните страни и по 2 на всяка от страните по дължина.

Съоръжението се изгражда с финансови средства по решение на Общински съвет, който на 28 март 2019 г даде съгласие да бъдат отпуснати  до 70 000 лв за всяко едно от двете игрища във Врачеш и Скравена, заложени в Инвестиционната програма на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *