Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетоха Тодор Живков в родния му град със 108-та му годишнина

Внучката на бившия държавен глава Жени Живкова за поредна година присъства на тържествената церемония, на която обществеността на град Правец отбеляза 108 години от рождението на Тодор Живков.По традиция празничното честване откри Таня Борисова, директор на Исторически музей-Правец, пред паметника на държавника в  парк „Тодор Живков“.

И тази година Проф. Димитър Иванов припомни основни факти от живота и управлението на Тодор Живков, подчертавайки неговия приоритет – да гради, да издига имиджа на България по света. Според проф. Иванов втори Тодор Живков няма да има в България. По думите му това го доказа и един негов бивш приближен – Бойко Борисов, който се опита да бъде като него. Професорът подчерта,ч е бившият държавен глава е умеел да вдъхновява и водел хората след себе си.

Официалните гости, които отдадоха почит и преклонение пред личността и делото паметта на Тодор Живков, бяха кметът на Община Правец г-н Румен Гунински, Евгения Живкова, проф. Димитър Иванов, Иван Ченчев – депутат от 44 Народното събрание, Валерия Велева – журналист. Присъстваха много граждани, уважаващи личността на Живков, сред които и от партийната организация на БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *