Седем пътници пострадаха в катастрофа на АМ „Хемус“

Автобус с пътници се е блъснал в ТИР на автомагистрала „Хемус“.
 МВР информират, че инцидентът е станал към 15.50 часа на около 20-тина километра след София, посока Варна, в района срещу паркинга при Жерково.

При сблъсъка са пострадали 7 пътници, които са транспортирани в различни болници в София – в „Пирогов“, ИСУЛ и „Св. Анна“. На мястото на инцидента са изпратени екипи на Пътна полиция, Спешна помощ и пожарната, съобщи БТВ.

По първоначална информация, автобусът е пътувал за Лом, но не е спазвал необходимата дистанция и не е успял да спре навреме и се е ударил в спрял в аварийната лента ТИР. Трафикът в района срещу паркинга при Жерково е затруднен.

При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и ще бъде откаран към болница с травма на крака. Някои от пострадалите са прегледани на място.

При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и ще бъде откаран към болница с травма на крака. Пострадалите мъж и две жени са прегледани на място.

Водачът на автобуса е в най-тежко състояние. Той е приет за лечение в „Св. Анна“. Мъжът е на 64 г. от Монтана. В същата болница е настанена и 48-годишна жена с наранявания по лицето.

В УМБАЛ „Царица Йоанна – Исул“ е приета жена с травма на крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *