Нечувана жестокост към животно (18+)

Внимание! Публикацията не е подходяща за лица под 18 години, както и за хора с лабилна психика!

Тази вечер ботеврадската общественост бе потресена от нечуван акт на жестокост, за който се разчу в социалната мрежа Фейсбук. Наш съгражданин публикува снимка, която разбуни духовете и отново повдигна въпроса за възпитанието на децата и отговорността на родителите им. Публикуваме поста от групата „Забеляано в Община Ботевград“, заедно със снимката към него:

„Добър вечер, Ботевград. Това е гроб на новородено коте, направен от синовете ми. Изчакали са дете (не им е позволил да го спрат) с две тухли да размаже първо главата му, и след това се е пръснало коремчето. Това ми обясниха и са в шок! В шок съм и аз! Какви ********** отглеждаме и къде са родителите им? Приятна вечер и красиви сънища!“

7 thoughts on “Нечувана жестокост към животно (18+)

  1. Ами те от родителите си, от бабите си вземат пример… Има ги много такива родители, баби и т. п., които дори открито заплашват, че ще тровят, морят, ритат котки и котета. Има и много подобни случаи, за които беше сигнализирано както на правоохранителните, така и на общинските органи. Но без последствия за престъпните рецидивисти. Тези злодеяния се неглижират от съответните служебни лица, въпреки законът, който защитава животните и предвижда сериозни наказания за злодеите.

  2. Къде, в кой район на Ботевград се е случило това садистично, престъпно злодеяние? Да не е в района на градинката около ул. „Шипка“? Тук има много такива злобари, които открито, публично заплашват и злодействат срещу котки, както и им посягат престъпно _ многократно, както възрастни, така и подопечните им деца. Безнаказано, въпреки сигналите. А такива, които злодействат срещу животни, злодействат и срещу хора, което също е толерирано, неглижирано, безнаказано…

  3. Anonymous, Не ми отговорихте, какво означават тези емотикони, които са ми непознати. От това, което намерих, разбрах, че става въпрос за тъга, плач, как може да ни се случи това… За което Ви съчувствам. Моите съболезнования. Мир на душата на животинката. А защо емотиконите са в кавички? В кой район на града се е случило това садистично злодеяние? Кои са злосторниците и техните попечители? Тези неща не трябва да се потулват. Трябва да се сигнализира до правораздавателните служби, за което по закон се полагат големи глоби и затвор.

  4. Лапсус лингве (грешка на езика) _ защо емотиконите са в скоби, не в кавички? Това може различно да се тълкува? Все пак мисля, че Вие сте човекът, който обича и уважава животните? И се възмущавате от жестокостта, бездушието, злосторството спрямо тях. За което Ви слагам одобрителен плюс.

  5. Аз не съм регистрирана и не влизам в социалните мрежи. Но изказвам съболезнования към потърпевшите и съчувствие. Била съм потърпевша от подобни безобразия. И знам колко е мъчно за пострадал домашен любимец _ ╥﹏╥ ╥﹏╥ ╥﹏╥ ╥﹏╥… Имам хубави малки котета, вече прогледнали, проходили, прояли, научени на котешка тоалетна. Понеже са доста на брой и аз си ги обичам всичките. Но бих дала на хора, които обичат котета и искат да осиновят, да се грижат за тях. Само на добронамерени хора. Затова потърпевшите, ако искат за дома, може да дадат информация за връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *