Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

1 296 обучавани на „Марконис“ за 15 години са получили сертификати на Университета Кеймбридж и Пиърсън

Петнадесета юбилейна учебна година бе открита днес, навръх Кръстовден, в езиков център „Марконис“ Ботевград. Водещата Поли Гайдарска, която е и преподавател тук, постави началото на търеството с приветствени думи.

Особено развълнуван управителят, д-р Николай Николов, сподели, че за изминалите 15 години „Марконис“ е символ на качество и престиж. „Те обаче се дължат на упорития труд  на децата и техните преподаватели. На второ, не по-малко важно, е доверието на родителите. За 15 години успяхме да превърнем в традиция обучението от азбуката до най-високото ниво С2 , според общата европейска езикова рамка“, добави д-р Николов.

„От 2010г. насам ние всяка година успяваме да подготвим обучавани, които получават международно признати сертификати за ниво „C2“- най-високото езиково ниво на владеене на езика цел – английски“, каза още управителят.Той не пропусна да обяви големия успех на трима момчета, които имаха честта да издигнат знамената по време на официалната церемония. Именно те са постигнали най-високото ниво на изпитите на Университета Кеймбридж и Пиърсън.  Както всяка нова учебна година, така и в началото на тази, д-р Николай Николов представи преподавателския колектив от седем учители. Това са Румяна Видинова, офис сътрудникът – г-жа Иванова, Гергана Муховска, Цецка Кирилова,  г-жа Иванова, Полина Гайдарска и Нийл Уотърс. През новата учебна година в „Марконис“ ще преподава и Нели Дакова. Новият преподавател тази година е Ивелина Иванова, тъй като интересът към „Маркионис“ нараства.  Вип гостът на тържеството бе Слава Иванова, мениджър – изпитна дейност, от изпитен и езиков център АВО-София, корпоративен партньор, с когото „Марконис“ работи от 2011г.

След представянето на преподавателите и гостите д-р Николов предостави възможността на Отец Борис Петров, Архиерейски наместник, да отслужи водосвет за здраве и успехи. Д-р Николов отправи благодарност ,че той отново е с езиковия център в началото на учебната година. Отец Борис от своя страна пожела и занапред децата да имат успехите, както досега. По думите му разрастването на езиковия център говори за високия професионализъм .

В програмата последва тържествено издигане на флаговете на Република България, на Европейския съюз и на езиков център “Марконис“. Под звуците на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова , прозвуча химна на РБългария,на ЕС и на езиковия център.

Своето задоволство от дългогодишната си партньорска дейност с „Марконис“ изрази Слава Иванова, която произнесе приветствено слово.“Възпитаниците на „Марконис“ по традиция винаги показват едни от най-високите резултати. Ние провеждаме изпити в повече от 30 града в цяла България. Затова мога да ви поздравя, че сте направили правилния избор за децата си, да ги запишете тук“. С тези думи Слава Иванова се обърна към родителите на обучаваните в езиковия център. Тя пожела успешна нова учебна година, много мотивация и вдъхновение и щастие от реализираните цели. Иванова връчи на д-р Николов благодарствено писмо от Университета Кеймбридж, в което се изразява благодарност,ч е „Марконис“ е част от семейството на Кеймбридж и че д-р Николов работи не само за езиковите умения на децата, но затова, че наистина развива техния пълен потенциал, прави ги добри и отговорни граждани на света. Д-р Николов не скри радостта си от високото признание. „ Сега, когато гледам логото на Кеймбридж си спомням, когато самият аз бях обучаван и как се подготвях за изпитите на Кеймбридж. Първият изпит бе за ниво  В2 и си казвах “Леле колко е трудно!“.Сега си казвам, няма невъзможни неща“, заяви д-р Николов. Той добави, че писмото е чест за него и, че то трябва да бъде споделено с целия екип на „Марконис“, защото „един човек не може да постигне такъв резултат, освен ако не работи в железен екип“, добави управителят.

Празникът стана още по-празничен с кратка музикална програма. Танцов състав  „Ботевградска младост“, с хореограф Стоян Стоянов, представи народен танц. Анели-Бел Воденичарска пък изпя песен на Адел.

По традиция на днешния ден обучаваните получават сертификати на Университета Кеймбридж от  майската, юнската и юлската изпитни сесии. Получиха ги ученици, положили изпити от най-високите нива.Сертификатите  бяха връчени от Д-р Николай Николов и от Слава Иванова. Преди да започне церемонията по връчването им, Д-р Николов оповести статистиката на резултатите. Тази година на изпитите на Кеймбридб са се явили 55 обучавани от „Марконис“. Процентът на оценките между Много добър (5) и Отличен (6) е по шестобалната система е 78,2%. Пълните шестици са 45%. По повод юбилейната година езиковия център отпечата нова брошура.

От 2005 г откакто е създаден „Марконис“ 1 296 ученици са получили сертификати от Университета Кеймбридж и Пиърсън.  85,1 % са оценките между Много добър (5) и Отличен (6) е по шестобалната система, а пълните шестици са 615.

„Тези факти ни дават увереност да продължим и напред . Искам да благодаря на всички колеги за отдадеността в работата , както и на учениците –бивши и настоящи, защото респектиращо и достойно за уважение“.

В края на празника д-р Николай Николов и Слава Иванова прерязаха лентата на юбилейната изложба, която бе разположена в двора на езиковия център и проследява в детайли развитието и успехите на „Марконис“. Финалът на тържественото откриване на новата учебна година бе поставен с Дунавско хоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *