Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОУ „Васил Левски и ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ град Правец откриха новата учебна година

Новата учебна година стартира заедно за ОУ „Васил Левски и ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ град Правец.

Кметът на общината Румен Гунински отправи приветствено слово към учители, ученици и родители. В него той изтъкна, че поколения българи години наред свързват първият учебен ден с дълбоко заложеното у хората желание за просветление.

„Нека днешния трепет и плам се запазят през цялата учебна година, нека върнем дълбокото уважение към образованието и учителя. Защото в неговия труд се крие знанието на лекаря, умението на инженера, вдъхновението на твореца, амбицията на олимпийския шампион. Учителят е разковничето на таланта на нашите деца“, заяви Гунински.

Кметът пожела на учителите да бъдат креативни и всеотдайни, да се грижат за богатството на своето училище – учениците.

“ Уважаеми родители, пожелавам ви удовлетворение от постиженията на вашите деца. Отделяйте им време и бъдете близо до тях. Защото Националното достойнство се гради не само в училищната стая, а и в семейната среда. Защото знанието е великото усещане, че сме напредничава нация. „, с тези думи Гунински се обърна към родителите.

Поздравления за новата 2019/20 учебна година поднесоха и директорките на двете училища – Цветелина Владимирова и Цветанка Щерионова. От името на родителите на първокласниците приветствия отправиха Надя Парапанова и Таня Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *