Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически музей-Ботевград ще представи книгата на Георги Кушвалиев “Дебили-недраги”

Всяка година през септември 50-те държави, подписали Европейската културна конвенция, участват в Европейските дни на наследството – съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се включват повече от 20 милиона европейски граждани, което прави дните най-голямото и най-споделено културно събитие не само в Европа, но и в света. 

В продължение на повече от 25 години Европейските дни на наследството събират хора от всички обществени сфери като голямо семейство с една идея: да опознаят и да ценят наследството си, да почувстват създадените благодарение на него връзки между европейските народи. 

Тази година форумът “Европейски дни на наследството”, извежда на преден план развлекателния аспект на културното наследство. Затова и общоевропейските чествания през 2019 г. ще бъдат обединени в темата „Изкуства и развлечение“. От уличното шоу до концертната зала, от традиционните театър и музей до модерното кино и цифровото изкуство европейското наследство ще бъде показано на местни, национални и международни сцени за посетители и гости от всички възрасти.

На 19-ти септември – четвъртък, от 18.00 часа, Исторически музей – Ботевград се включва в престижния форум с представянето на книгата на  Георги Кушвалиев “Дебили-недраги”, който е първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой            Ралин. 

„Дебили-недраги“ е издадена във формата на изгорената преди 50 години „Люти чушки“, а карикатурите на Йовчо Савов са изключително допълнение към епиграмите и „вече трябва да са предизвикали възхищението на двамата предтечи – Радой Ралин и Борис     Димовски,     които  ни       следят отгоре.“

Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *