Честваме 111 години от обявяването Независимостта на България

На 22-ри септември отбелязваме 111 години от обявяването Независимостта на България. Историческият акт ще бъде почетен с празнично шествие, което ще тръгне в 10:30 часа от пл. „Освобождение“ и ще премине през пл. „Саранск“, бул. „България“ до пл. „Незнаен воин“. 

В рамките на инициативата Европейска седмица на мобилността и за преминаване на празничното шествие, бул. „България“ ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 10:30 до 12:30 ч.

В 10:40 часа пред Паметника на загиналите в Балканските войни 1912 – 1913 и Първата световна война /1915-1918г./ от град Ботевград ще се състои церемония с поднасяне на венци и цветя на историческите събития, а участие в програмата ще вземе младият изпълнител Иванина Петкова. 

В 11:00 ч. честванията продължават с концерт на Общински духов оркестър на пл. „Саранск“.

По повод националния празник Исторически музей – Ботевград обявява вход свободен за всички посетители. Гостите ще могат да разгледат изложба на карикатурите към книгата с епиграми „Дебили недраги“ на Георги Кушвалиев, чието представяне ще се състои на 19-ти септември /четвъртък/.  Мероприятието е част от форума „Европейски дни на наследството“ 2019 г., в което община Ботевград се включва за поредна година.

*Записване на венци и цветя от 10:00 до 10:20 ч. в сградата на Общинска администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *