Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

26 септември 2019 г.– Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD

В „Седмицата за превенция на детската пътна безопасност“, част от традиционната кампания на „Пътна полиция“ – „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“, за четвърта поредна година ще се проведе мащабната операция EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя. 

Целта на инициативата, която се провежда в цяла Европа, е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП. Чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътнотранспортния травматизъм и причините за него, служителите на Пътна полиция ще положат максимални усилия за успешното реализиране на инициативата. 

Европейският ден без загинали на пътя се организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL и се провежда като част от Европейска седмица на мобилността, чието мото тази година е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Тази година този ден ще бъде 26 септември. 

Идеята е, в периода преди и по време на операцията, всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и на които могат да изложат живота на останалите участници, както и как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.  

На сайта на Пътна полиция е активна и специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *