Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатите на ПП Атака д-р Иванка Томова и Петя Бенчева се срещнаха с жители на Трудовец

Първа неформална среща за предстоящите местни избори се състоя днес в с.Трудовец с кандидата за кмет на община Ботевград от ПП Атака , д-р Иванка Томова, кандидата за кмет на Кметство Трудовец- Петя Бенчева и листата за общински съветници. Срещата се състоя в парк „Ракитин“.
„ Една от причините да осъществим срещата е хората да разберат, че партия Атака съществува“, каза д-р Пламен Китанов-. „Партия Атака не съм аз, не е Боян Боянов или досегашният координатор Цеца Христова. Партия Атака е една идея , която няма как да загине“, категоричен бе д-р Китанов- съветник на парламентарната група на ПП Атака по въпросите на здравеопазването. Той съобщи пред присъстващите , че по едно основно мероприятие в големите населени места, ще бъде осъществено в рамките на кампанията. Срещата се организира от жители на селото , симпатизиращи на д-р Иванка Томова , добави д-р Китанов
„По-добро бъдеще на Ботевградска община – благоустрояване, по-добро жизнено равнище, по-добри медицински услуги и образование, привличане на жители в общината”. Това са приоритетите на д-р Иванка Томова, кандидат за кмет от ПП Атака, с които тя се ангажира през избирателите.“ От срещите се надяваме да разберем от хората, какви са техните желания и препоръки към нас – кандидатите“. Д-р Томова изрази намерение да се срещне с всички прослойки на обществото в рамките на предизборната кампания.

Официален гост на срещата бе Боян Боянов – областен координатор на политическата партия. Приятно изненадан бе той от обстоятелството, че днес на срещата присъстват толкова хора, които през годините се е опитвал да намери. „Ние не сме партия от статуквото. Всичко правим на добра воля, не точим еврофондове“, кратък бе Боянов.

„Трябва да надградим направеното. То не става на парче, а трябва да се правят проекти и да се защитават“, Това каза пък Петя Бенчева в разговор с хората.
Петя Бенчева остава непримирима към проблемите на селото. В Общински съвет – Ботевград тя е внесла Докладна записка относно изхвърляне на контейнерите с боклука от домовете всяка седмица, а преди това се изхвърляше веднъж на две седмици . Бенчева е внесла и 4 Докладни записки с молба до общинското ръководство за прокарване на природен газ до битови абонати във вилна зона „Лозята“ . По думите й тя е инициатор да се стигна до обсъждане на въпроса за изграждане на велоалея между Ботевград и Трудовец. В момента подготвя Докладна записка за предприемане на мерки за безопасност във връзка с растителните отпадъци, които се изхвърлят в полето край Трудовец от Етрополскатата електроцентрала за биомаса. Бенчева алармира, че катранът, който се съдържа в тези отпадъци отделя фенол, който сериозно замърсява околната среда и предизвиква рак.

Координаторът на общинската структура Петър Стойчовски сподели, че за в бъдеще общините трябва да обръщат повече внимание на младите хора, на здравеопазването, на образованието. „Не може в България младите хора да имат бъдеще, след като не знаят английски език“. Неговият призив към избирателите е всеки да гласува на 27 октомври по съвест.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар на “Кандидатите на ПП Атака д-р Иванка Томова и Петя Бенчева се срещнаха с жители на Трудовец

  1. На доктора Китанов, кой му върши работата в болницата, доката той се прави на политик.? пуска ли неплатена отпуска?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *