Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

100 години партийна организация честваха в Джурово

.
Днешният 4-то октомврийски ден премина празнично за партийната организация в село Джурово. Социалисти честваха 100 години от основаването на БСП в селото, като това бележито събитие бе повод за откриване на предизборната кампания в населеното място. То се състоя в Големия салон на читалището в Джурово.
На тържеството присъстваха депутатът от БСП Иван Ченчев, председателят на ОбС на БСП-Правец Иван Донков, Николина Цолова- председател на Общински съвет в община Ботевград, досегашният кмет на Правец Румен Гунински, издигнат отново от БСП за кмет на Община Правец, който е и член на НС на БСП, Стоян Стоянов – досегашен кмет на Джурово и сега кандидат на БСП, кандидатът на БСП за кмет на Осиковица Бистра Георгиева, както и досегашните кметове на селата Видраре, Равнище, Правешка Лъкавица, Манаселска река, Калугерово, Своде. Присъстваха също и всички кандидати за общински съветници от листата на коалиция „БСП за България“-Правец.
Сред гостите на честването бе най-възрастният партиен член на Джурово – 97-годишният Марин Джуровенски.
Председателят на партийната организация на Джурово – Радка Лазарова изнесе доклад за основаването и развитието на партийната организация до днес.
Кандидатът за кмет на община Правец Румен Гунински представи кандидатите за кметове на селата в община Правец, издигнати от БСП – Стоян Стоянов за Джурово, Бистра Георгиева-за Осиковица, Наталия Георгиева-за Разлив, както и кандидатите за общински съветници, издигнати от червената партия, както следва:

Румен Илиев Гунински
Цветелина Йорданова Владимирова
Иван Николов Донков
Бистра Дойчинова Драганова
Павлин Иванов Цветков
Венцеслава Ромилова Бахчеванова
Силвия Стефанова Станева
Цеца Василева Георгиева
Иво Василев Начев
Иван Стефанов Иванов
Илона Маринова Манчева
Деян Трендафилов Николов
Людмил Димитров Павлов


„Надявам се да повярвате ,че ние сме по-добрият отбор и да ни подкрепите отново, защото това което сме обещали, ние сме го свършили“,каза Гунински.
Народният представител Иван Ченчев връчи почетни знаци на изявени социалисти:
Христо Начев, Мария Банчева, Лазар Маринов, Данка Дойнова, Верка Борисова, Бенчо Стефанов, Радка Лазарова, Виолета Иванова.
Депутатът и водач на 26 МИР Иван Ченчев заяви, че днес социалисти са успели да запазят огъня в себе си и да останат верни на борбата на тези хора, които през тези впечатляващи 100 години дейност са допринесли за развитие на родното си място, но и на страната. „Сигурен съм, че вие пазите и носите този огън в себе си – не само за Джурово, не само за БСП, но и за България“, каза още Ченчев.
Празникът продължи с изпълнения на самодейците но НЧ“Заря1895“ гр.-Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *