Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК Козаро Ботевград защити лидерската си позиция срещу „граничарите“ от ФК Драгоман

Двата отбора спретнаха истинско голово шоу в мач от 5-ия кръг на А ОГ София Запад. Въпреки липсата на капитана на домакините Ради Зарев, заради разтежение на адуктора и намалената скамейка на Козаро, отборът на домакините успя да спечели мача, като показа характер на терена.

Срещата започна с лек превес на гостите, като на два пъти стража на Козаро се наложи да спасява мрежата си. Въпреки пресата на гостите, отбора но домакините не се стресна и при първата възможност Неделин Костадинов отбеляза първото попадение в срещата след неспасяем топовен изстрел в ъгъла на врата за 1:0.

Гостите се опитаха да пресират отново, но след грешка на отбраната в 18-тата минута капитана в двубоя Васислав Димитров покачи за 2:0. Тъкмо изглеждаше, че домакините контролират ситуацията на терена, когато бе отсъден 11 метров наказателен удар в полза на гостите. „Граничарите“ не сбъркаха за 2:1 и това попадение ги върна в мача. Това не стресна Козаро и няколко минути след това след центриране от корнер след разбъркване в наказателното поле най-съобразителен се оказа Неделин Костадинов, който вкара своя втори гол в мача за 3:1. В 32-тата минута обаче гостите отново се върнаха в мача, след автогол на Васислав Димитров от корнер за 3:2. Така и завърши първото полувреме.

Второто полувреме гостите от Драгоман започнаха по-убедително и не след дълго пресата оказа влияние, като резултата беше изравнен, след грешка на стража на Козаро Марин Илиев. На следващата атака обаче, централния защитник на домакините Явор Янков изведе Васислав Димитров с хубав прехвърлящ пас над защитата на гостите и той не сбърка за 4:3, отбелязвайки също своя втори гол. До края на срещата Козаро се прибра в своята половина и умело запази своята преднина, поздравявайки се с 3-те точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *