ДИБО стартира предизборната си кампания от Храм „Успение на Пресвета Богородица” в Ботевград

Верни на българските традиции, днес кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев и кандидатите за общински съветници от Коалиция „Движение инициатива за Ботевградска община” ДИБО поставиха началото на предизборната си кампания за Местни избори 2019. Мястото, което избраха бе неслучайно – Храм „Успение на Пресвета Богородица” в Ботевград. В деня на един от най-светлите християнски празници – Покров Богородичен (Закрилата на Пресвета Богородица) и в Световния ден на архитектурата, те запалиха свещички за здраве, както за себе си, така и за своите близки и съграждани. За добро начало и с пожелание „Да ни върви по вода”, бе спазен обичаят и бе плиснато менче с вода.
Да припомним, че основният градивен камък на новата църква, както и вградена капсула с послание към бъдещите поколения, е положен през 2005 г. от Министър-председателя Симеон Сакскобурготски и Кметът Георги Георгиев. Движение ДИБО, издигнало Георги Георгиев за кмет през първия му мандат, му възложи да организира изграждането на нов православен храм в Ботевград, превърнал се в една от емблемите от неговото управление. В тази връзка той направи предложение до Общинския съвет- Ботевград и с пълно болшинство бе прието това предложение. Само след две години, на 23 юни 2007 г, официално е открит новият храм в напълно завършен вид и осветен от седем митрополити. Храмът е изграден със средства на община Ботевград и много дарения – финансови и материални, от граждани и ръководители на фирми. През своите три мандата Кметът Георги Георгиев разви мащабна строителна дейност и с това остави на бъдещите поколения редица обекти, някои от които с национално и международно значение. През следващите 4 години, ако бъде избран отново за кмет на Община Ботевград, Георгиев ще продължи в тази посока.

В своята Проекто-програма за обществено-икономическо и социално развитие на община Ботевград, МК „Движение Инициатива за Ботевградска община“ /ДИБО/ обещава да изпълни за мандат 2019-2023 редица предизборни ангажименти. А те са:

До 2023 година да превърнем община Ботевград в още по-добро място за живеене!

Добрата и достъпна инфраструктура е първа стъпка към по-добър живот, затова през следващите четири години ще работим за:

Цялостно обновяване и осъвременяване на площадното пространство в централна градска част и ул. „Гурко” в Ботевград. Ще продължим с благоустрояването на кварталите „Саранск”, „Васил Левски”, „Изток” и „Юг” в Ботевград, благоустрояване на всички села от общината

Поетапна подмяна на водопроводната мрежа в Ботевград и селата Трудовец, Врачеш, Скравена, Литаково и Новачене. Осигуряване на допълнително водоснабдяване от язовир „Бебреш“ и други алтернативни водоизточници в селата Боженица, Липница и Гурково.

Асфалтиране на улици в Ботевград, курорта Зелин и във всички села от общината, вилната зона на Трудовец и Скравена, както и разширяване на газопреносната мрежа, канализиране и изграждане на улично осветление в същите, асфалтиране на улици във вилна зона Чеканица.

Асфалтиране на пътя от язовир Бебреш до местността Бела.

Ще довършим ремонта на пътя Врачеш – Манастира „Свети четиридесет мъченици”, както финансиране на някои вътрешно-битови проблеми в същия.

С грижа за населението и околната среда ще изградим пречиствателни съоръжения за питейни води във вилна зона Зелин, селата Рашково и Боженица.Ще завършим канализациите в селата Гурково и Боженица. Ще започнем изграждането на канализация в селата Рашково и Радотина. Ще предприемем конкретни стъпки за превръщането на Ботевград в чист и приветлив град с европейски облик.
За целта ще оптимизираме цялостната дейност на Общинско предприятие „БКС” с изградени в него специализирани звена по чистота, сметосъбиране и сметоизвозване, строителство, специално звено за бързо реагиране при възникнали проблеми и аварии в сферата на водоснабдяването на Ботевград и селата.

Ще изградим предприятие в близост до Регионалното депо за битови отпадъци за първична преработка на битови отпадъци от общината и компостиране на същите.

Ще продължим да търсим и привличаме стратегически инвеститори за изграждане на нови производства, значими за икономиката на цялата община.

Ще продължим да работим за привличане на средства и участие на общината по националната програма „Региони в растеж” за саниране на сгради – обществени и жилищни.

Ще изградим приют за бездомни кучета и животни.

Ще водоснабдим, канализираме , асфалтираме и изградим улично осветление за създадените производственици единици на територията на бившето поделение. Ще ремонтираме и поддържаме в добро състояние вътрешно-пътната мрежа на производствената площадка на Индустриална зона „Микроелектроника”.

Ще изградим три нови паркинги в централна градска част и в близост до производствените площадки на фирмите IMI и SENSATA. Ще премахнем таксите за плащане в обособената „синя зона“ в централна градска част.

Ще решим възникнали проблеми с паркоместа и гаражни клетки в кварталите в Ботевград.

Във връзка с осигуряването на достатъчен брой места за отглеждане и възпитание на децата ще изградим две нови детски градини в кв. Изток и в югозападната част на Ботевград. С това си решение ще съдействаме на родителите на малки деца безпроблемно да участват в производствения процес на територията на общината.Ще завършим основните ремонти на детските градини в селата Трудовец, Врачеш, Скравена и Новачене.

Ще работим за разширяването на сградния фонд на учебните бази на двете основни училища : „Н.Вапцаров” и „Св.св. Кирил и Методий”

Ще инвестираме в здравеопазването като работим за основен ремонт и обновление на МБАЛ – Ботевград и нейното модернизиране.

Ще продължим социално ангажираната политика, която започнахме и развихме през предходните си три мандата – безплатен превоз на пенсионери, еднократно финансово подпомагане на майките за новородено дете, безплатен летен отдих на изявени ученици, спортисти, деца от социално слаби семейства на българското черноморие, поемане на 50% процента от таксите за детски ясли и градини, подкрепата за хора в неравностойно положение и крайна нужда. Ще създадем фонд „Ин витро” за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми.

След провеждането на широко обществено обсъждане с населението на Ботевград ще започнем проектирането и изграждането в рамките на мандата на нов гробищен парк.

Ще работим за цялостно обновяване на градския футболен стадион, изграждане на паркинг и тренировъчно помещение към Спортна зала „Арена Ботевград”. Ще продължим активно да работим за участието на БК „Балкан” в национални и международни първенства. Ще работим за развитието на всички спортни клубове: футбол, лека атлетика, акробатика, таекуондо, борба, фигурно пързаляне, хокей на лед и др.

Ще изградим учебно-тренировъчно стрелбище по ловна стрелба в землището на Ботевград или село Трудовец.

Нашите талантливи самодейци отново ще развяват ботевградския флаг на международни сцени с финансовата подкрепа на общината. Ще довършим ремонтите в читалищата в селата Трудовец, Литаково, Врачеш, Новачене, Краево и Липница.

Ще продължим да се вслушваме в гласа на гражданите, за да намираме заедно разумните и работещи решения! Ще направим Общинската администрация достъпна за всеки гражданин, без бюрокрация.

За изпълнението на всички гореизброени обещания ще водим активен диалог с всички държавни институции за привличането и осигуряването на необходимите финансови средства, както сме го правили успешно и преди.

Ако бъдем избрани, ще се отчитаме всяка година публично за изпълнението на дадените обещания в настоящата проекто-програма.

МК „ДВИЖЕНИЕ ИНИЦИАТИВА ЗА БОТЕВГРАДСКА ОБЩИНА“

КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА БОТЕВГРАД ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

5 thoughts on “ДИБО стартира предизборната си кампания от Храм „Успение на Пресвета Богородица” в Ботевград

  1. Всичките дето са били на хранилка или на копанята с огризки на дъртия айдук!
    Що ли млади хора ставате за резил?
    В ТАЗИ ОБЩИНА ХОРАТА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА СЕ КРАДЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *